Badminton
Plan i program prezentacije badmintona u okviru Belgrade Sport Festa

31. maj - 1. jun 2008. od 14h do 20h - Iza Bandžija

Data/Images/badmintonphoto_s_no1.jpgBadminton je istorijski poznata sportska disciplina. Prvobitni oblik ovog sporta je korišćen u drevnoj Grčkoj i Egiptu. U 16. veku u Japanu je aktuelna bila slična igra, zvana Hanetsuki. Na zapadu, badminton je nastao iz igre battledore and shuttlecock. Igra je nazvana Poona u Indiji tokom 18. veka, kada su britanski vojni oficiri stacionirani tamo doneli takmičarsku verziju igre nazad u Englesku (1860-tih), gde se igrala na seoskim imanjima kao zabava elite. Igra je kao sport prihvaćena 1873. godine u Badminton House, Gloucestershire. Tokom tog perioda, dobila je zvanično ime, Badminton.

Do 1887. godine, ova sportska disciplina igrana je u Engleskoj, po pravilima preuzetim iz Indije, sve dok The Bath Badminton Club nije standardizovao pravila i približio igru engleskim idejama. 1893. godine Badminton Association of England je objavio prvu grupu pravila u skladu sa novodonešenim propisima, koja su veoma slična današnjim. Takođe su i tvorci All England Open Badminton Championships, prvog svetskog takmičenja u badmintonu, 1899. godine.

 

 

Tokom celodnevnih programa biće deljeni propagandni materijali Badminton saveza Beograda i Srbije (pravila, kontakti klubova, loptice i sl.), dok će predstavnici klubova i saveza stajati na usluzi posetiocima. Promoteri cele akcije će biti najbolji badminton igrači iz Srbije i Crne Gore.


Badminton savez Beograda zadržava pravo izmene plana i programa prezentacije badmintona na Belgrade Sport Festu.


Važna napomena:

Kako je badminton ''indoor'' sport , Badminton savez Beograda će, uz podršku organizatora, učiniti sve da što uspešnije realizuje prezentaciju badmintona na Belgrade Sport Festu, iako će se sve aktivnosti odvijati na otvorenom (''outdoor'').


Badminton savez Beograda

Mladen Stanković (064 24 71 524)
Marija Bulatović   (063 88 41 541)
Radomir Jovović  (064 64 01 130)

Vesti
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS