Ninjutsu

Subota, 31.05.2008. od 18.05h - tribine kod Restorana Jezero

 

Ninjutsu je disciplina koju je stvorila grupa ljudi uglavnom iz Iga Province i Kōka, Shiga iz Japana. Kroz istoriju shinobi su bile ubice, skauti i špijuni. Oni su prvenstveno primećeni zbog svog umeća u potaji i obmani.

Ninjutsu je nastala kao kolekcija fundamentalnih tehnika preživljavanja u ratnom stanju feudalnog Japana. Ninja je koristio svoju veštinu da osigura preživljavanje u doba političkih nemira. Ninjutsu je uključivao metode prikupljanja informacija, kao i tehnike neprimetnosti, izbegavanja i pogrešnog upućivanja, ali i trening maskiranja, bega, prikrivanja, baratanja oružjem, medicine, ekploziva i otrova.

Veštine povezane sa špijunažom i ubijanjem su bile veoma korisne ratnim grupama u geudanom Japanu. Zato što su ove aktivnosti bile nečasne, japanski ratnici su angažovali ljude koji su obavljali ove zadatke. Ove osobe su doslovno nazivane "ne-ljudi’". U nekom trenutku veštine špijunaže su postale poznate kao ninjutsu, a osobe specijalizovane za ove aktivnosti shinobi no mono. Kasnije su prozvane nindžama.

Najzad je ninjutsu postao toliko krucijalan za borbu da su neki samuraju počeli da praktikuju ove tehnike. Konačno su inkorporirali ninjutsu trening u škole tradicionalnih borilačkih veština.

News
design by
Trilenium & MASSVision
produced by MASSVision
powered by cMASS